De kracht van graan
“Ik heb heel veel bewondering voor de granen, in het bijzonder rogge en gerst, én een grote liefde voor medicinale kruiden, vooral kamille, één van de grootste geneeskruiden uit onze streken. Granen zijn zowel voeding voor het lichaam als voor de geest. Ze vormen de kern van De Natuurkeuken.”
“De Natuurkeuken wil graanvoeding weer onder de aandacht brengen, maar wél op een positieve manier. In een tijd van koolhydratenpaniek, granen nog moeilijk verteerd en verdragen worden, merken mensen dat dit bij biodynamische granen beter lukt.
Ze zijn niet alleen van de hoogste kwaliteit maar door de energetische behandeling (preparaten) worden ze als ‘lichter’ ervaren. Kortom voor wie bewuster met voeding wenst om te gaan, op lichamelijk, emotioneel én geestelijk vlak, vormt het een uitstekende basis.”
Demeter, een persoonlijke keuze.
“Het is een uitdaging om biodynamische voeding in Vlaanderen meer bekendheid te geven. Ik weet zeker dat Demeter daar een mooie rol in kan spelen. Het label garandeert het gebruik van de preparaten en wie dàt prachtige verhaal wenst naar buiten te brengen, kiest voor Demeter. Dankzij de preparaten wordt de akker of moestuin ontvankelijk gemaakt voor de kosmische inwerking. Je kan het vergelijken met de radio die je op de gewenste frequentie afstemt. Ook de aandacht voor zaadvaste rassen vind ik belangrijk. Een plant die op zichzelf leven kan voortbrengen, is zo belangrijk voor het energie- of levenslichaam van de mens. Leven stimuleert het leven!”
Bron: interview met Sigrid Dewaele in de Demeter informatiebrochure