Gerstmuffins met cranberries
| Ingrediënten |
|---|
| 75 g zachte boter |
| 75 g gerstemoutstroop |
| 1 ei |
| rasp van de schil van 1/2 citroen |
| 1 snuifje zout |
| 150 g speltbloem |
| 1 kl wijnsteenbakpoeder |
| 1 dl plantaardige drink bijv. haverdrink of amandeldrink |
| 25 g gerstvlokken, grof gehakt met het mes |
| 30 g gedroogde cranberries |
| Werkwijze |
|---|
| Verwarm de oven op 175°C |
| Roer de boter romig, voeg de gerstemoutstroop toe, meng goed, dat kan in de keukenmachine |
| Voeg het ei, de rasp van de citroenschil en zout toe |
| Meng alles goed tot een dik beslag |
| Spatel de bloem vermengd met het wijnsteenbakpoeder eronder afwisselend met de plantaardige drink |
| Plaats de papieren vormpjes in de muffinvorm |
| Vul de papieren vorm 2/3 met het beslag |
| Bestrooi de bovenkant met de grof gehakte gerstvlokken |
| Bak 40 à 45 minuten in het midden van de oven op 175°C |