Gerstmuffins met cranberries

Ingrediënten
75 g zachte boter
75 g gerstemoutstroop
1 ei
rasp van de schil van 1/2 citroen
1 snuifje zout
150 g speltbloem
1 kl wijnsteenbakpoeder
1 dl plantaardige drink bijv. haverdrink of amandeldrink
25 g gerstvlokken, grof gehakt met het mes
30 g gedroogde cranberries
Werkwijze
Verwarm de oven op 175°C
Roer de boter romig, voeg de gerstemoutstroop toe, meng goed, dat kan in de keukenmachine
Voeg het ei, de rasp van de citroenschil en zout toe
Meng alles goed tot een dik beslag
Spatel de bloem vermengd met het wijnsteenbakpoeder eronder afwisselend met de plantaardige drink
Plaats de papieren vormpjes in de muffinvorm
Vul de papieren vorm 2/3 met het beslag
Bestrooi de bovenkant met de grof gehakte gerstvlokken
Bak 40 à 45 minuten in het midden van de oven op 175°C