PERS

De zeereis van Kapitein Karper uitgelicht

Seizoenen mei 2020 | © Velt vzw

Verschillende dagen van de week kook ik voor en vaak met mijn kleinkinderen. Dat maakt dat dit boek onmiddellijk mijn aandacht trekt

Het is echt een boek op kindermaat: met een stevige kaft en vrij dik papier. Het verhaal -over een kapitein die de wereld rondvaart om dieren te redden- prikkelt de nieuwsgierigheid en is voorzien van mooie, kleurrijke, paginagrote tekeningen. De reddingsacties voor de dieren in nesten en de gevaren onderweg spreken kinderen beslist aan.

> Meer lezen

Kom ‘oceaansoep’ bijna helemaal uitgelepeld

‘De zeereis van Kapitein Karper’  
30 november 2019 | © Het Laatste Nieuws - HLN.be

Van één ding krijgt mijn zesjarige dochter nooit genoeg: verhaaltjes! Af en toe verzin ik dan ook al eens iets aan tafel om haar een hapje te doen eten. Maar dat is niet te vergelijken met de avonturenverhalen die ik voor het slapengaan aan haar voorlees. Misschien kan ik daar wel verandering in brengen met ‘De zeereis van Kapitein Karper’, een twee-in-één kinder- en kookboek met gezonde recepten voor kinderen.
De cover van dit boek van Sigrid Dewaele kan Lucie-Lou bekoren. Dat er ook
recepten in staan, verzwijg ik.

> Meer lezen

GETEST. Walviscake en oceaansoep, gezonde gerechten voor kinderen die van een verhaaltje houden

15 oktober 2019 | © Het Nieuwsblad

 

Zet hulk- voor iets groens en het is al half gegeten? We moeten tegenwoordig al van verder komen om onze moeilijke eter van vijfenhalf aan tafel te praten. Maar net dat is wat De zeereis van Kapitein Karper doet. Die zeevaarder maakt een wereldreis in zes verhaaltjes en serveert er een captain’s dinner van elf “gezonde vegetarische gerechten uit de natuurkeuken” bij. We laten ons op sleeptouw nemen ergens tussen India en Australië, waar deze oceaansoep op tafel komt na een avontuur met koppensnellers.

> Meer lezen