DE BOEKEN

 

Twee-in-één: een kinder- én kookboek met gezonde recepten!

 

Kinderen vanaf 8 jaar beleven de avonturen van Kapitein Karper. Ze ontdekken niet alleen waar hij met De Bultrug overal naartoe vaart maar ook wat voor lekkers hij onderweg eet. De gerechten vinden hun oorsprong in het verhaal waardoor de smaakpapillen geprikkeld worden. Mama en papa zijn op hun beurt weer een kookboek rijker. De 11 gerechten uit de natuurvoeding doen zowel jong als oud watertanden. Ze kunnen met of zonder de kids bereid worden. 

cover website dubbel.png

De zeereis van Kapitein Karper

 

Kapitein Karper is een is een rivierkapitein die voor het eerst in zijn leven een zeereis maakt. Hij vaart de wereld rond om dieren in nesten op te halen. In het begin geniet hij volop van de eindeloze oceanen en exotische plaatsen. Maar hoe verder hij reist, hoe meer hij verrast wordt door de gevaren van de wereldzeeën. Hij verliest de moed maar gelukkig smult hij na elk avontuur van gezonde gerechten die zijn stuurman en hemzelf weer op krachten brengen zoals oceaansoep, zoete aardappelkano’s, rots-in-de-branding-koekjes, walviscake, …

Wanneer hij terug in Zoetwaterhaven aankomt, schrokt hij het
volledige Captain’s Dinner naar binnen. Oh ja, hij drinkt ook altijd schelvisbier!

ISBN 978-9-491545-60-3

Uitgeverij: Les Iles

Illustraties: Catherine Revyn

Prijs: 19,99 €

boot alleen.jpg
Creatief
 Pakket
IMG_1626.jpg

Viltworkshop kinderen + boek

Op zondag 02/02/20 organiseren we een heuse viltworkshop voor kinderen vanaf 7 jaar. Het thema is natuurlijk 'De zeereis van Kapitein Karper' met de figuurtjes uit het boek: aap Monki, olifant Slurfie, kangoeroe Aussie, lama Inca, papegaai Loro en ijsbeer Izzy. De jonge vilters genieten tussendoor van versnaperingen uit het verhaal zoals Monki's bananentaart of een beker schelvisbier. En om de moed erin te houden zijn er ook de rots-in-de-branding-koekjes. Om in de stemming te komen, lezen we een stukje uit het verhaal voor. 

 

Prijs: 39 euro per kind incl. boek, workshop, viltmateriaal, versnaperingen & drank.

Adres: Textiellabo, Gaversesteenweg 513A, 9820 Merelbeke

Inschrijven: verplicht; graag naam en leeftijd van het kind, telefoonnummer 

Viltworkshop kinderen

Idem hierboven, zonder boek.

Prijs: 22 euro per kind incl. workshop, viltmateriaal, versnaperingen & drank.

Adres: Textiellabo, Gaversesteenweg 513A, 9820 Merelbeke

Inschrijven: verplicht; graag naam en leeftijd van het kind, telefoonnummer