0261A942-5D3E-4B47-9B30-A34AD66F97CC.jpeg
opstel 5de leerjaar.png
familie uitgesneden.jpg

Schrijfbio

"

Fantasie was mijn beste vak op school. Nee, ik ging niet naar Zweinstein maar naar een plattelandsschooltje in de Vlaamse Ardennen waar een opmerkzame juf mij aanmoedigde om opstellen te schrijven. Helaas werden haar inspanningen (en het ontluikende talent) snel begraven onder integralen, sinus en cosinus, axioma's en stellingen. Met wiskunde zou ik immers verder geraken. Zo ging dat nu eenmaal in het klassieke onderwijs. Na het middelbaar wou ik de aarde rondreizen. Was de aarde maar niet rond dan kon ik blijven reizen. Graduaat toerisme studeren was de keuze.

 

En daar bij die grote touroperator kon ik eindelijk weer schrijven. Over luilekkereilanden, sterrenglampings, wriemelende jungletochten en pieds-dans-l'eau-hotels. Maar het was helaas niet alleen schrijven. Zware studiereizen (met vijf paar schoenen in de valies om de 18 hotels op één dag te halen), hoge targets en een bijtende concurrentie. In 2010 nam ik de laatste vlucht naar bestemming 'mezelf'. Ik was de uitbarsting van de Eylafjallajökull dankbaar. Het toerisme stond weer eens op haar kop.

 

Ik werd me er steeds meer van bewust dat het universum me de weg zou wijzen. Er waren bochten, hindernissen en stoplichten. Ik maakte van mijn hobby mijn beroep: vegetarische voeding, natuurvoeding en kruiden. De kruidenmicrobe erfde ik van mijn grootouders die kruidentelers waren in de Vlaamse Ardennen. De microbe werd actiever naarmate ik ouder werd en verslond me bijna met huid en haar. Gedurende vijftien jaar volgde ik cursussen in binnen- en buitenland. Heel wat boeiende mensen kruisten mijn pad. Mijn gidsen langs de weg. Op een van die stopplaatsen maakte ik kennis met de antroposofie. In 2012 richtte ik De Natuurkeuken op, een cursuscentrum voor natuurvoeding, vegetarische en antroposofische voeding en kruiden, met sinds 2020 een webshop in biodynamische voeding. Nu schuurt mijn pen over het blad voor kruidenverhalen (fictie en non fictie), Demeter voeding, cursussen in vegetarische voeding, nieuwsbrieven, artikels, ... én kinderverhalen doorspekt met gezonde voeding.

"

Sigrid Dewaele (1976) is natuurvoedingskundige, vegetarisch kok, herborist/kruidenverwerker en auteur. Ze runt De Natuurkeuken een (web)winkel in biodynamische voeding en cursuscentrum voor natuurvoeding, antroposofische voeding en kruiden. Ze schreef ondermeer de Zeereis van Kapitein Karper.

De daslookroof wordt verwacht in lente '22.